Leidingwater voor zwangere vrouwen en baby’s

Chapô

Toekomstige moeders en baby's, twee gevoelige doelgroepen, kunnen zonder zorgen leidingwater drinken.

banniere-femme-enceinte
Inhoud

Leidingwater voor zwangere vrouwen

Water speelt een fundamentele rol in het goede verloop van de zwangerschap en de ontwikkeling van de foetus. Water drinken helpt om de hoeveelheid bloed die in het lichaam circuleert op peil te houden. En dus om de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te transporteren die essentieel zijn voor de groei van het kind.  

Het leidingwater dat de SWDE verdeelt, is perfect geschikt voor zwangere vrouwen. Onze regelmatige controles garanderen de kwaliteit van het water.
 

icon-conseil-2

Het is voor zwangere vrouwen aanbevolen om minstens 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken (meer bij warm weer). Om voor wat variatie te zorgen, kunnen zij het water ook drinken in de vorm van (kruiden)thee of soep.

 

Leidingwater voor baby's

Een zuigeling moet voldoende vocht binnen krijgen, vooral bij warm weer en in het geval van acute diarree of hoge koorts.

Voor de bereiding van de zuigfles mag leidingwater worden gebruikt. Het is echter belangrijk om enkele hygiënische tips in acht te nemen:

  • het water mag niet gefilterd of onthard zijn;
  • na het openen van de kraan moet het water enkele ogenblikken stromen voordat het wordt opgevangen;
  • de leidingen binnen de woning mogen niet van lood zijn;
  • het water moet uit de koudwaterkraan komen (nooit uit de warmwaterkraan, let op de stand van de mengkraan);
  • de gootsteen en de kraan moeten schoon zijn en regelmatig worden onderhouden (ontkalkt).


Hoewel de bacteriologische kwaliteit dat niet vereist, kan leidingwater bij twijfel vooraf worden gekookt. Laat het goed afkoelen alvorens de zuigfles te bereiden.

Een baby die gegeten heeft, kan nog klagen omdat hij dorst heeft. Hij zal maar al te graag drinken van een flesje met een beetje water, zonder suiker of smaakstof. Een gewoonte die u al op jonge leeftijd kunt aanleren.

image-pediatre
Advies van de kinderarts