Ondrinkbaar water

 

Een onverwacht incident kan ertoe leiden dat het water tijdelijk ongeschikt is voor consumptie. De SWDE zet dan een specifieke procedure in gang. Onze prioriteiten: u onmiddellijk op de hoogte brengen en drinkwater ter beschikking stellen.

Communicatie in real time

Zodra een bericht van ondrinkbaar water bevestigd wordt op een bepaalde plaats in het netwerk schiet de SWDE in actie. Het bericht wordt onmiddellijk online geplaatst in de rubriek “In uw gemeente”, met vermelding van het betrokken gebied, de ernst van de vervuiling en de plaats waar de SWDE drinkwater ter beschikking stelt. U kunt ook terecht bij de klantendienst voor meer informatie.

Rood, oranje, groen

De berichten worden niet alleen online geplaatst. Naargelang de omstandigheden steekt de SWDE een rood, oranje of groen bericht in de brievenbussen.

Een rood bericht betekent dat het water voorlopig niet drinkbaar is, zelfs niet als het gekookt is. Het is verboden om het water te drinken.

Een oranje bericht betekent dat het water niet drinkbaar is. Als u het water eerst kookt, kunt u het echter wel drinken.

Een groen bericht betekent dat het incident opgelost is. Het water is opnieuw drinkbaar.

Bevoorradingspunten

Als het water niet drinkbaar is, richt de SWDE bevoorradingspunten op om zakjes drinkwater te verdelen. De locatie van deze punten kunt u terugvinden onder “In uw gemeente”. Ook de klantendienst kan u vertellen waar deze punten zich bevinden.

Avis potabilité vert
Avis de potabilité
Avis potabilité rouge