Waterkwaliteit - Niet-drinkbaar water

Chapô

Water kan tijdelijk ongeschikt worden voor consumptie als gevolg van een incident (leidingproblemen, overstromingen enz.). Wij starten in een dergelijk geval een specifieke procedure om u onmiddellijk te waarschuwen en u van drinkwater te voorzien.

banniere-robinet-eau
Inhoud

Communicatie in realtime

Zodra het water op een plaats in het net niet-drinkbaar wordt verklaard, publiceren wij een bericht in de rubriek ‘In uw gemeente’. U leest daar wat het getroffen gebied is, wat de ernst van de verontreiniging is en op welke alternatieve plaats wij drinkwater beschikbaar stellen. De klantendienst staat ook tot uw dienst voor verdere inlichtingen.


Brievenbusberichten: rood, oranje of groen

Deze berichten zijn niet alleen virtueel. Wij doen in de brievenbussen een rood, oranje of groen bericht.

Een rood bericht betekent dat het water tijdelijk niet drinkbaar is, zelfs als het wordt gekookt. Het is verboden om dit water te consumeren. 

avis-rouge-eau-non-potable

Een oranje bericht betekent dat het water niet drinkbaar is. Het mag echter wel worden geconsumeerd als het wordt gekookt.

avis-orange-eau-non-potable

Een groen bericht geeft aan dat het incident is opgelost. Het water is opnieuw drinkbaar.
 

avis-vert-eau-potable

 

 

Drinkwaterbevoorradingspunten

Als het water niet drinkbaar is, stellen wij alternatieven ter beschikking en organiseren wij bevoorradingspunten. Onze klantendienst kan u ook vertellen waar deze punten zich bevinden.