Mijn voorschotten wijzigen

Pas het bedrag of de frequentie van uw voorschotten in een paar klikken aan. Log in via uw klantenruimte, snel en eenvoudig!
 

Mijn voorschotten wijzigen

 

banniere-modification-acompte
In uw Klantenruimte kunt u ook
Titre
Uw saldo en facturen zien
Illustration
icon-facture-solde
Corps

Bekijk snel de status van uw klantenrekening.

Titre
Ontvang uw documenten per e-mail
Illustration
icon-demat
Corps

Wij werken al enkele jaren aan de digitalisering en dematerialisering van al onze documenten.

Titre
Beheer uw domiciliëring
Illustration
Gérer votre domiciliation
Corps

Uw facturen worden altijd op tijd betaald. U kiest de dag van de betaling. U stopt wanneer u wil.

Vaak gestelde vragen

Hoe worden mijn voorschotten berekend? Is het mogelijk om het bedrag te wijzigen?

Het bedrag van uw voorschotten wordt berekend op basis van uw laatste verbruik. De 3 driemaandelijkse voorschotten zijn bedoeld om 3/4 van uw volgende afrekeningsfactuur te dekken. Dit betekent dat wanneer u deze laatste ontvangt, nog slechts 1/4 van het bedrag moet worden betaald. 

Bij een wijziging van uw verbruiksgewoonten (wijziging van de samenstelling van het huishouden, aanleg van een zwembad of een vijver, enz.) kan u het bedrag van uw voorschotten wel aan uw eigen behoeften aanpassen en zo onaangename verrassingen voorkomen.

 

Zijn voorschotfacturen verplicht?

Ja, de wetgeving schrijft voor dat waterdistributeurs minstens driemaandelijks voorschotfacturen moeten opmaken. Daarom ontvangt u elk jaar 3 voorschotfacturen en een jaarlijkse regularisatiefactuur. De regularisatiefactuur wordt opgemaakt na de meteropname van uw meter. De reeds betaalde voorschotten worden van dit bedrag afgetrokken.  

In het geval van een leegstaand gebouw is het de eigenaar die deze vergoeding verschuldigd is. 

Kan ik maandelijkse voorschotfacturen krijgen? 

Ja, u kan de periodiciteit van uw voorschotfacturen wijzigen via uw Klantenzone. U kan omschakelen van driemaandelijkse naar maandelijkse facturen. Het bedrag van de voorschotten zal dan minder hoog zijn. Hierdoor is de impact van de waterfactuur op uw budget wat minder groot.

Minimumbedrag van een voorschot

Als het gebouw onbewoond is, kunt u kiezen voor ‘leeg huis’-voorschotten.

Voor driemaandelijkse voorschotten is het bedrag vastgelegd op € 30.

Voor maandelijkse voorschotten is het bedrag vastgelegd op € 10.

Voorschot- en regulariseringsfacturen

Elk jaar stuurt SWDE u drie voorschotfacturen (één per kwartaal) en een regulariseringsfactuur (jaarlijks) na ontvangst van uw meterstand. Als u uw budget flexibeler wilt beheren, kunt u de voorschotfacturen maandelijks ontvangen. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met onze klantendienst. Overweeg in dat geval ook om de zaken eenvoudiger te maken door domiciliëring aan te vragen. Met domiciliëring worden uw facturen automatisch op tijd betaald en behoudt u de controle over elk bedrag dat van uw rekening wordt afgeschreven.

Frequentie van de voorschotten

De verplichte voorschotfacturen zijn standaard per kwartaal. U kunt de periodiciteit wijzigen via uw Klantenzone en de voorschotfacturen maandelijks ontvangen. Aangezien de maandelijkse voorschotten lager zijn, kunt u uw budget zo eenvoudiger beheren.