Controle van de waterkwaliteit

Chapô

Ons laboratorium analyseert elke dag tientallen monsters die langs het hele net zijn genomen. Het doel hiervan? Controleren of het geleverde water voldoet aan de veeleisende drinkwaternormen.

banniere-analyse-eau-v2
Inhoud

Strikte en regelmatige controle

Om het risico van verslechtering van de waterkwaliteit te voorkomen, volgen wij een nauwgezet preventiebeleid en voeren we meer controles uit dan wettelijk verplicht is.

Jaarlijks worden meer dan honderdduizend analyses uitgevoerd. Er worden op verschillende plaatsen monsters genomen, vanaf het waterwinningspunt en de opslaginstallaties tot aan de kraan van de consument.


De watermonsters worden snel geanalyseerd door ons laboratorium, volgens criteria die strenger zijn dan die van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). De betrouwbaarheid van de monsters en de analyses wordt gegarandeerd door de accreditatie, die controleert of het systeem voldoet aan de ISO 17025-kwaliteitsnorm (118-TEST-certificaat beschikbaar op de website van BELAC). Dankzij deze maatregelen kunt u leidingwater drinken zonder enig risico voor de gezondheid.